In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Ten Duinen BMX-challenge

za 7 oktober 2017 14:00

Op het domein van het Abdijmuseum Ten Duinen kan je zaterdagnamiddag 7 oktober zelf een BMX-uitdaging aangaan! De perfecte manier om ons warm te rijden voor het BK Veldrijden 2018 in Koksijde. Want wist je bijvoorbeeld dat meervoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys zijn eerste wedstrijden reed op een BMX? Net zoals tourwinnaar Cadel Evans, de bekende sprintlegende Robbie McEwen en tal van ...

Lees verder
Waterspuwertje, collectie Abdijmuseum Ten Duinen

Ongeveer 40 stukken uit de collectie van Abdijmuseum Ten Duinen zijn te zien in de expo ‘Die Zisterzienser’ van het LVR-Landesmuseum Bonn in Duitsland. Een grote overzichtstentoonstelling rond Cisterciënzerkloosters in Europa die loopt van 29 juni tot en met 28 januari.

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Monniken in eetzaal - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.