In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

KROKUSVAKANTIEPROGRAMMA:

Family@TenDuinen: Molenbezoek + animatie door circusartiest ‘Ludentem’ (9-13 j.)

wo 1 maart 2017 14:30

Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want we beklimmen onder begeleiding van molenaar Patrick de Zuid-Abdijmolen! Wie kent de molen beter dan hijzelf? Voel de wind spelen met de molen, zie hoe het graan gemalen wordt tot meel en ruik de geschiedenis. Na de rondleiding van 45 min. maakt circusartiest Ludentem een ballonnenzwaard voor de aanwezige ridders of een ballonnenhoofddeksel voor de ...

Lees verder

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen

wo 1 maart 2017 14:30

Rondleiding inbegrepen in toegangsprijs museum.

Lees verder

Franstalige rondleiding / visite guidée en français

do 2 maart 2017 14:30

Le guide est compris dans le prix d’entrée

Lees verder

Kom met ons klinken!

zo 26 maart 2017 14:00

Kom met ons klinken! Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO-Nationaal Visserijmuseumlanceren eind maart een primeur! Voorlopig is het nog een verrassing wat we van plan zijn, maar we nodigen jullie heel erg graag uit om met ons te vieren… Afspraak op zondag 26 maart tussen 14 en 17 uur in zowel het Abdijmuseum als het NAVIGO-museum. We trakteren op een lekker drankje en een hapje. En uiteraard ...

Lees verder

NIEUW: boek 'Idesbald. Gedenken en begraven in de Duinenabdij'

‘Idesbald. Begraven en gedenken in de Duinenabdij’ is een rijk geïllustreerd boek naar aanleiding van de expo 'Z. Idesbald en de 1000 skeletten. Het boek vertelt hoe onze voorouders het sterven ervaarden en werden begraven. Maar ook over Idesbald en de devotie die ontstond rond de bekendste abt van de Duinenabdij.

Boek 'Idesbald - begraven en gedenken in de Duinenabdij'

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Monniken in eetzaal - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

Expo 'De Domeinen van de Duinenabdij'

di 28 juni 2016 tot zo 31 december 2017

Bij de Duinenabij valt op hoe groot de domeinen waren die de abdij in de streek bezat en hoe slim de cisterciënzers waren in de uitbating van deze uithoven en boerderijen. Ontdek meer over Ten Bogaerde en Hof Ter Hille door de eeuwen heen.

Lees verder