Wat is er te zien en te doen?

NIEUWE EXPO'S

Playmobil-expo 'Idesbald Leeft!'

za 17 juni 2017 tot zo 10 september 2017

Vous n’avez certainement encore jamais vu rassemblées autant de figurines Playmobil! Il y a 850 ans, la commémoration de l’abbé Idesbald commença en 1167. Six scènes historiques en Playmobil montrent comment se développa cette commémoration au littoral flamand et du Nord de la France. Compris dans le prix du ticket d’entrée au musée! Individuels €7 / Tarif réduit (65+, …) €5 / 7-18 ans €2 / < ...

Lees verder

Expo Ten Bogaerde: Good Boy Bad Boy

za 24 juni 2017 tot zo 24 september 2017

In de zomer van 2017 toont het Kunstencentrum Ten Bogaerde voor de tweede maal een greep uit de collectie van het Frac Nord-Pas de Calais.

Lees verder

FAMILIE-PROGRAMMA JULI-AUGUSTUS

De schatten van Vlieg in de Playmobil-expo van Abdijmuseum Ten Duinen

di 20 juni 2017 tot do 31 augustus 2017za 1 juli 2017 14:00 tot do 31 augustus 2017 00:00

Hoe goed ben jij in speuren? Goed hopen we, want jij moet het doen gebeuren! Ga op zoektocht, open deuren. 't Is een echt familiegebeuren! Volg de tips van Vlieg in onze Playmobil-expo #IdesbaldLeeft en misschien vind je wel een schat die je zal ... opbeuren! Aan de hand van een leuke zoekopdracht in de Playmobil-expo kunnen speurneuzen tot 12 jaar de plaats vinden waar Vlieg zijn ...

Lees verder

Traag is ook mooi: met de huifkar langs natuur, kunst en geschiedenis

vr 28 juli 2017 13:30,
vr 18 augustus 2017 13:30

De dienst Cultuur en Erfgoed en het Abdijmuseum Ten Duinen slaan de handen in elkaar en bieden deze zomer twee boeiende huifkartochten aan: op vrijdag 28 juli en vrijdag 18 augustus krijg je de kans om het Abdijmuseum Ten Duinen en het Kunstencentrum Ten Bogaerde op één namiddag te bezoeken!

Lees verder
Family@TenDuinen

Elke woensdag in juli en augustus is er een activiteit voor de hele familie! Terwijl je kapoen zich rot amuseert, gaan de volwassenen zelf op ontdekkingstocht doorheen het museum met een gids. Bekijk hier een overzicht van de activiteiten!

HISTORISCH KOKSIJDE: TERUG NAAR DE TIJD VAN TOEN!

Feest in de Abdij

vr 11 augustus & za 12 augustus - Dompel je tijdens dit festival onder in een feestelijke middeleeuwse sfeer! Vrijdagavond kan je genieten van live muziek, een middeleeuws kampement en een vuurshow. Op Zaterdagnamiddag is er heel wat te beleven voor families! Een roofvogeldemonstratie, boomklimmen, theater, animatie, ...

Historisch Koksijde: Theaterwandeling 'Tussen berries en barakken'

za 19 augustus 2017 10:30,
za 19 augustus 2017 13:30,
za 19 augustus 2017 16:30

In een theaterwandeling met 4 scenes op de Ten Duinen site in Koksijde op zaterdag 19 augustus word je ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal. Historische personages zoals dokter Antoine Depage, Jane Delaunoy, Koningin Elisabeth, Irène Curie en Ellen LaMotte passeren de revue en geven een inzicht in de omstandigheden waarin zij opereerden en de persoonlijke gevolgen die de ...

Lees verder

RONDLEIDINGEN VOLWASSENEN JULI-AUGUSTUS

Rondleiding 'Leven in de middeleeuwse Duinenabdij'

wo 5 juli 2017 14:30 tot wo 30 augustus 2017 14:30

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen Rondleiding inbegrepen in toegangsprijs museum. Reservatie niet nodig.

Lees verder

Rondleiding met bierdegustatie

wo 12 juli 2017 14:30,
wo 9 augustus 2017 14:30

Soms gaat erfgoed door de maag. Dat is het geval bij deze bierrondleiding met degustatie in het Abdijmuseum Ten Duinen. Je komt te weten waar de brouwerij van de Duinenabdij stond en hoe de monniken omgingen met alcohol. We sluiten af met een bierdegustatie van de vier St. Idesbald bieren. Max.20 deelnemers Kostprijs: toegangsticket museum + 4 euro voor de degustatie Schrijf je in via ...

Lees verder

Franstalige rondleiding in Abdijmuseum Ten Duinen

do 6 juli 2017 14:30 tot do 31 augustus 2017 14:30

Visite guidée en français. Le guide est compris dans le prix d’entrée

Lees verder

OOK NIET TE MISSEN IN DE ZOMERVAKANTIE

Expo 'De Domeinen van de Duinenabdij'

di 28 juni 2016 tot zo 31 december 2017

Bij de Duinenabij valt op hoe groot de domeinen waren die de abdij in de streek bezat en hoe slim de cisterciënzers waren in de uitbating van deze uithoven en boerderijen. Ontdek meer over Ten Bogaerde en Hof Ter Hille door de eeuwen heen.

Lees verder

Openluchtmis

zo 6 augustus 2017 10:00

Openluchtviering op de abdijsite van Abdijmuseum Ten Duinen. De viering wordt voorgegaan door Mgr. Lode Aerts, bisschop van Brugge. Organisatie door Genootschap van de Zalige Idesbaldus, de PE Ster der Zee en Gemeente Koksijde.

Lees verder

DIT NAJAAR IN HET ABDIJMUSEUM

Dit najaar

Abdijmuseum pakt eind 2017 uit met Virtual Reality beleving

Met Virtual Reality wil Koksijde de bezoeker nog dichter brengen bij hoe het vroeger was. Een Virtual Reality beleving moet de oude Duinenabdij doen oprijzen met de modernste technieken. De provincie West-Vlaanderen geeft een subsidie hiervoor van ruim 94.000 euro.

Binnenkort: Virtual Reality in het Abdijmuseum

Vaste toppers

Onthaalgebouw Abdijmuseum Ten Duinen

Wat mag je verwachten in het Abdijmuseum? Ontdek het museumverhaal aan de hand van unieke collectiestukken.

Open Museumdag

za 1 juli 2017 00:00 tot za 2 december 2017 00:00

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis de gemeentelijke musea bezoeken: Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde en NAVIGO Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke! Hetzelfde geldt tijdens de zomervakantie voor het Kunstencentrum Ten Bogaerde!

Lees verder
Gezinsbezoek Abdijmuseum

Gratis extraatjes voor een actief en leerrijk bezoek met (groot)ouders en (klein)kinderen!

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Beeld uit de film 'Ten Duinen'

Een van de hoogtepunten van je bezoek wordt ongetwijfeld de film 'Ten Duinen'. Deze kortfilm werd geregisseerd door niemand minder dan Stijn Coninx (regisseur van o.a. Daens, Sœur Sourire en Marina).

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.

Natuur abdijsite Ten Duinen

Zo veel plantensoorten! Biologen en natuurgidsen verwonderen er zich steeds over als ze op de site wandelen. In alle rust kan je hiervan meegenieten.

Museumshop Abdijmuseum Ten Duinen

De shop van het Abdijmuseum biedt verschillende boeken, erfgoedproducten en gadgets aan rond de geschiedenis van de Duinenabdij, de Orde van Cîteaux, de middeleeuwen en archeologie. Ontdek ons assortiment ter plaatse!