Daguitstap 11.05.2024 naar Ieper, een bloeiende middeleeuwse stad in Vlaanderen. Een organisatie door de Familiares de Dunis, de vriendenkring van Ten Duinen.

We brengen die dag een bezoek aan de tentoonstelling Vrolijk, Vrij & Vunzig in het Yper Museum aan de Grote Markt. Je ontdekt er het veelzijdige middeleeuwse stadsleven, waarin een aantal bruiklenen uit de collectie van het Abdijmuseum. Na de middaglunch in restaurant Captain Cook, volgt de stadswandeling “Ypre ten voeten uit Middeleeuwen” met gids. Een facet uit de geschiedenis van deze stad die door de grote aandacht voor de Eerste Wereldoorlog vaak wordt vergeten. Daarna kan je nog even genieten van de typische sfeer aan de vooravond van de Kattestoet.

Vertrek is voorzien stipt om 08.45 u aan het Abdijmuseum Ten Duinen. Tegen 18.00 u vatten we in Ieper de terugreis aan.

Kostprijs is 65,00 euro per persoon.

Let op in de kostprijs zit de inkom van Yper Museum niet inbegrepen, gezien velen een museumpas hebben en dardoor automatisch gratis toegang hebben tot het museum en de tentoonstelling. Wie geen museumpas heeft, betaalt het groepstarief van 6,00 euro aan de inkom.

Voor de middaglunch in het restaurant Captain Cook omvat soep, hoofdgerecht en dessert. De soep is de soep van de dag. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen Gebakken zalmfilet met Hollandaisesaus en frietjes (1) of gegrilde kipfilet met champignonsaus en frietjes (2). Voor het dessert kan je kiezen tussen huisbereide chocolademousse (3) of Huisbereide Crème brûlée (4)

Inschrijven hiervoor kan alleen bij Paul Soete via paul.soete@telenet.be of 0484 625294.

De inschrijving is pas geldig na overschrijving van 65,00 euro per persoon op de rekening van de vzw Familiares de Dunis BE02 9730 1998 2640. Geef bij je inschrijving meteen ook je keuze voor het middageten mee aub.