Zoals aangekondigd op de Algemene Vergadering bezoeken we tijdens onze tweede dagreis van 2024 de stad Oudenaarde. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Tussen de zestiende en de achttiende eeuw was het een belangrijk wandtapijtencentrum. In 1522 is Margaretha van Parma er geboren, de latere landvoogdes van de Nederlanden, de dochter van Keizer Karel en zijn dienstmeid Johanna Van der Gheynst.


Deze trip vindt plaats op zaterdag 28 september 2024.


Programma:

  • 08.15 u. stipt. Vertrek met de bus aan de parking van het station Koksijde
  • 10 u. aankomst (en sanitaire pauze) in het toerismebureau op de Markt.
  • 10u30 – 12u00: Vrouwenverhalenwandeling, een bezoek met gids aan de oude, middeleeuwse stad met als thema de bekende Oudenaardse vrouwen.
  • 12.00 u. Lunch in het gotische restaurant Margaretha's op de markt nr. 40.
  • De voorgestelde menu’s vind je op de volgende pagina.
  • 14u30 Geleid bezoek aan de tentoonstelling:
  • ‘Margaretha. Keizerdochter tussen macht en imago' Margaretha van Parma was de halfzus van Filips II en landvoogdes van Vlaanderen van 1559 tot 1567. Let op! Inkom is niet in de prijs inbegrepen! Museumpashouders hebben gratis toegang Wie geen museumpas heeft, betaalt individueel het groepstarief € 10,00.
  • 16u15: Vertrek per bus naar café/restaurant “Ten Dronk” voor koffie en pancake.
  • 18u: Vertrek met de bus naar huis.

Kostprijs: € 75,00 per persoon.

Inschrijven:

  • Inschrijven kan tot en met 15.09.2024 enkel bij Paul Soete via paul.soete@telenet.be of 0484 625294.
  • Gelieve daarbij het aantal deelnemers te vermelden en uw keuze voor het middagmaal. (Menu’s vind je onderaan deze pagina.)
  • Uw inschrijving is pas geldig na betaling van € 75,00 per persoon op de rekening van de vzw Familiares de Dunis: BE02 9730 1998 2640.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuursorgaan
Vzw Familiares de Dunis


Keuzemenu voor het middagmaal in restaurant Margaretha's.


Keuze aan volgende voorgerechten:

  • Pommers Ostendaise / grijze garnalen / karnemelkstampers / fijne kruiden / krokantjes
  • Carpaccio van rundvlees/ Parmezaanse kaas / basilicum / tapenade van zomertruffel

Keuze aan volgende hoofdgerechten:

  • Hoevekip/ op lage temperatuur gegaard / Pommes fondantes / gebakken jonge spinazie / jus van pomerolwijn
  • Gebakken witvis / catch of the day / emulsie van prosecco / herfstprimeurs

De dranken zijn voor eigen rekening.