Molenaar Patrick Geryl gaat dit jaar ook op pensioen, na 35 jaar. Hoog tijd dus voor een boeiende avond over één van de mooiste molens van Vlaanderen. 

Tijdens deze avond verwelkomt gastvrouw Ilse Chamon het publiek. Het podium is haar habitat. Maar bovenal: zij kan als geen ander de verhalen van anderen laten stralen. Ze gaat in gesprek met Jozef Ameeuw en Jan Van Acker over de rijke geschiedenis van de molen, die in een vorig leven nog in Houtem pronkte. Waarom kwam de molen naar Koksijde en wie kwam op dat idee? En welke molens heeft Koksijde eigenlijk al gekend? Het duo schreef het nieuwe boek ‘Van Westmolen tot Zuid-Abdijmolen’. Ze zijn geen onbekenden in Koksijde. Zo is Jozef een wandelende encyclopedie als het over streekgeschiedenis gaat. En is Jan als historicus en wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Abdijmuseum Ten Duinen.

Molenaar Patrick Geryl is er ook bij op deze avond. Tot op vandaag is hij nog steeds de enige fulltime molenaar van ons land. Hij ontving in de molen al duizenden bezoekers, kent de molen als geen ander en blikt op deze avond terug op zijn carrière met veel straffe anekdotes. Dat kan ook niet anders, want molenaar zijn is niet zomaar een job, maar een echte passie.

Praktisch

dinsdag 11 juni om 19.30 uur.

Bibliotheek Koksijde

Schrijf je in

Gratis inschrijven, beperkte plaatsen.