Eten & Drinken

Is er een cafetaria? Enkel in de zomermaanden juli en augustus is het museumcafé, ons 'Gasterietje' open in de namiddag (behalve op maandag). Er is een drankkaart, maar geen spijskaart. Verder verwijzen we jullie heel graag - het hele jaar door - naar de brouwerij Sint-Idesbald in Koksijde. Je kan er proeven van ons abdijbier op de site van Ten Bogaerde, een voormalige abdijhoeve van Ten Duinen. Andere tips om van je bezoek aan Koksijde een topdag te maken, vind je hier.
Kan ik picknicken op de abdijsite?  Jazeker! Er zijn picknickbanken voorzien op het museumdomein buiten. Neem dus gerust je picknick mee. Ook op het grasveld bij het bezoekerscentrum kan je picknicken. Gooi wel steeds je afval in de voorziene vuilnisbakken. Dankje! 

 

Mobiliteit

Is er een fietsenstalling voorzien? Je komt met de fiets! Zalig! Wij zijn fan. Vlakbij de ingang is er een overdekte fietsenstalling voorzien.
Kan ik mijn elektrische fiets opladen bij de fietsenstalling? Neen, er is geen oplaadpunt voorzien. Je zorgt dus best dat je bij je aankomst in het museum nog wat batterij-energie over hebt.
Is het museum bereikbaar met openbaar vervoer? Ja, vanuit het binnenland kan je perfect ons bereiken via trein, tram en/of bus. Meer info op onze pagina rond 'bereikbaarheid'
Kan ik mijn elektrische wagen opladen tijdens mijn museumbezoek? Neen, er is geen oplaadpunt voor elektrische wagens voorzien.
Is het museum toegankelijk voor rolstoelgebruikers? Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Neem zeker ook een kijkje op de website van Toegankelijk Vlaanderen voor meer info.
Is het buitengedeelte toegankelijk voor rolstoelgebruikers? De abdijsite met haar tuin en de ruïnes zijn moeilijker toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een verhard schelpenpad dat je brengt tot bij de ruïnes. Over het algemeen zien we dat dit met de hulp van een begeleider wel lukt. Neem zeker ook een kijkje op de website van Toegankelijk Vlaanderen voor meer info. 
Is de museumbibliotheek toegankelijk? Ja, op afspraak. Stuur een mailtje naar natascha.nowe@koksijde.be om een datum vast te leggen.

 

Betaling

Betaal ik elektronisch of met cash geld? Je kan in het museum niet meer met cash geld betalen. Enkel nog contactloos met bankkaart of Payconiq. Dit wat betreft de ticketbalie. Ook in het museumcafé is het tijdens juli en augustus enkel mogelijk om contactloos te betalen. In de museumshop en in de Zuid-Abdijmolen is betalen met cash geld wel nog mogelijk. 
Is een bezoek aan de abdijsite betalend? Een bezoek aan de abdijsite met haar tuin en de ruïnes is gratis. Wil je het museum erbij bezoeken, dan kan je  onze prijzen hier ontdekken. 

Andere vragen

Is er gratis wifi in het museum? In het bezoekerscentrum is er gratis wifi voorzien; dit is het onthaalgebouw met de shop. Op de abdijsite zelf en in de museumzalen is er geen wifi.
Mag mijn hond mee? Enkel op de abdijsite is je trouwe viervoeter toegelaten. Niet in het museum. Tenzij het gaat om een blindengeleide hond; die kan uiteraard z'n baasje vergezellen om te helpen. 
Kan ik enkel de abdijsite met haar tuin en ruïnes bezoeken en niet het museum? Ja, dat is mogelijk. Een bezoek aan de abdijsite is gratis. Opgepast wel: de abdijsite is enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum. 
Mag ik foto's nemen in het museum? Dit mag, haal je smartphone of fototoestel dus zeker boven, maar gebruik aub geen flits, uit respect voor de museumcollectie.
Ik wil een professionele fotoshoot organiseren bij de molen of het Abdijmuseum. Kan dat? De ruïne van de abdij en de Zuid-Abdijmolen inspireren al jaren fotografen en filmmakers. Er mag vrij gefotografeerd of gefilmd worden, maar neem op voorhand contact op met nick.herweyers@koksijde.be
Is de abdijsite altijd open samen met het museum?  Dat is zo tijdens onze openingstijden. Enkel bij felle wind vanaf 6 beaufort moeten we de abdijsite uit voorzorg sluiten: door de hoge bomen die er staan nemen we dan geen risico's voor de veiligheid van onze bezoekers. 
Hoeveel tijd moet ik ongeveer rekenen om het museum en de abdijsite te bezoeken? Wij raden aan om ongeveer twee uur tijd te voorzien.
Zijn de Virtual Reality beleving en de museumfilmzaal toegankelijk? De filmzaal in het museum is opnieuw toegankelijk. De Virtual Reality beleving niet meer sinds 13 september 2023 wegens aanhoudende technische problemen. Je kan nog wel steeds 3D beelden uit de VR-beleving raadplegen online.
Is er een audiogids? Neen, er zijn geen audiogidsen voorzien. In het museum zelf zijn er wel verschillende interactieve opstellingen waar je audio kan horen.
Is er een combiticket om ook de molen te bezoeken? Er is geen combiticket, je reserveert twee aparte tickets.

​​​​​​