Deze mooie fietstocht verkent in ongeveer 30 km de streek tussen Koksijde en Veurne. Je ontdekt er niet alleen verhalen van abdijen en adellijke heren, maar je vindt er ook sites uit de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen, een zeldzaamheid aan de kust. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het Abdijmuseum, waar de tocht start en eindigt. Plan je om ook naar het museum te komen? Reserveer dan hier een ticket. Voor de fietstocht zelf kan je volledig zelfstandig op ontdekkingstocht trekken.

De route is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten in Vlaanderen. Je vindt die op de website van het agentschap Onroerend Erfgoed. Per stop lees je een beschrijving van wat je kan ontdekken. Omdat niet alle archeologische bezienswaardigheden langs knooppunten liggen, zal je af en toe moeten afwijken van die knooppuntenroute.

Praktisch:

  • Download de route en ga op ontdekking. 
  • Lengte van de fietstocht: 28,6 km
  • Een activiteit van de Vlaamse Overheid (Agentschap Onroerend Erfgoed) in samenwerking met de Onroerenderfgoedgemeente Koksijde, Abdijmuseum Ten Duinen en Vlaanderen Fietsland. 
  • Deze fietstocht werd uitgewerkt naar aanleiding van Archeologiedagen 2021.