Kom in het Abdijmuseum Ten Duinen luisteren naar sprankelende verhalen, verteld door echte topvertellers. Er is een wandeling voor gezinnen om 14.30 uur en eentje voor volwassenen om 16.30 uur. Met vertellers Tom Van Outryve, Véronique de Miomandre, Veerle Ernalsteen en Marijke Goossens!

Welkom op deze wandeling langsheen topvertellers in Ten Duinen! Ze nemen je allen mee in hun verhalen vol spanning en avontuur. Het unieke decor hiervoor is de plek waar ooit de Duinenabdij pronkte. In de middeleeuwen verzamelde jong en oud maar al te graag rond het haardvuur om te luisteren naar verhalen uit alle windstreken. En dat is exact wat we met deze warme traditie in ere willen houden. Gezelligheid troef! 

Deze editie halen we spannende verhalen naar boven uit de bibliotheek van de Duinenabdij: vertelsels die de Duinheren ongetwijfeld kenden! Er is een wandeling voor gezinnen en eentje voor volwassenen. 

Klik hier voor de praktische info & tickets.

De vertellers:

Veerle Ernalsteen

NL: Hoe je Veerle Ernalsteen kan samenvatten? Fris, eigenzinnig en met humor! Als begeesterd vertelster staat ze al 20 jaar op de planken. Tijdens deze vertelwandeling grabbelt ze in haar repertoire naar oude verhalen uit de tijd toen de dieren nog spraken. Met veel plezier en deugnieterij neemt ze je mee op sleeptouw, met levendige vertellingen uit verschillende windstreken. En dan ontdek je plots bij jezelf dat je aan het meedoen bent! 

Tom Van Outryve

NL: Tom zijn grootouders hadden een appartement aan zee. Ze namen hem maar zelden mee, want hij was een druk kereltje. Maar als ze hem meenamen, dan werd de wereld magisch. Zijn grootvader vertelde de mooiste verhalen, waarin hij de hoofdrol speelde. Al vrij snel nam hij deze passie over en vanaf dan werd de wereld een groot podium vol leven waar Tom iedereen die hij ontmoette trachtte te raken met vreugde en gelach. Hij pikt verhalen snel op, behandelt ze als hete jongleerballen en wil ze onmiddellijk doorgeven, met een subliem oog voor de schoonheid van het moment. 

foto.nada.Zgank

Marijke Goossens

Nl: Marijke noemt zich graag de VertelSter van 1001 Verhalen. Met één vingerknip neemt ze jou mee naar wonderlijke werelden vol magie. Haar stem is warm, haar présence uitnodigend. Met haar grootse verbeelding en inleving en een authentieke vertelstijl kan je van haar zeggen dat ze een vertelster ‘pur sang’ is! 

Véronique de Miomandre

FR: Elle chevauche volontiers les licornes … Le conte qui la transporte est souvent merveilleux, parfois absurde et réaliste, avec une bonne dose d’humour. 

On dit d’elle : “Ne l’écoutez pas, elle raconte des histoires ! ” mais aussi “ 

Quand elle ouvre la bouche, y a tout plein d’images qui passent doucement devant vos yeux. ” 

                                                      

Sarah Bourgeois

NL: Al op jonge leeftijd schreef Sarah in elk vriendenboekje dat ze verhalen wilde vertellen. Die droom is uitgekomen! Vandaag vertellen haar vrienden dat haar verhalen vol energie zitten, dat ze vrolijk en een beetje luidruchtig is… Als Brusselse in hart en nieren is Sarah geboren in een bad vol talenshampoo. Die talen, het Frans en het Nederlands, zet ze maar al te graag in om verhalen te vertellen aan een zo breed mogelijk publiek. Donc maak vous klaar pour des verhalen en twee talen! 

FR: Dès son plus jeune âge, Sarah a écrit dans tous les livres d’amis qu’elle voulait raconter des histoires. Ce rêve est devenu réalité ! Aujourd’hui, le commentaire de ses amis est que ses histoires sont pleines d’energie, et qu’elle est gaie et un peu bruyante … Bruxelloise dans l’âme, Sarah est née dans un bain rempli de shampooing linguistique. Elle n’est que trop heureuse d’utiliser ces langues, le français et le néerlandais, pour raconter des histoires à un public aussi large que possible. 

Foto © Linda Renette & Lambert J. Derenette